Terugblik


Samen eten 1 jaar

Maandag 22 april 2013 werd er weer samen gegeten in "de Hoeksteen". We vierden dat deze activiteit nu een jaar bestaat.

Er waren niet alleen slingers en voorjaarsbloemetjes, maar er was vooral een proeverij van 6 verschillende taarten!
Dat viel eigenlijk niet mee, want iedereen had zich al tegoed gedaan aan het heerlijke Mexicaanse eten dat aan het dessert voorafging. Voor sommigen was het de eerste keer dat ze wraps, taco's, guacamolo, chili con carne, etc. aten.
Iedereen vond het lekker!Kerstdiner Samen Eten 2013

Op maandag 13 december vond het jaarlijkse kerstdiner van het Samen eten project weer plaats.
5 gangen in kerstsfeer en dus was er rollade en de peertjes ontbraken ook niet. Maar er was veel meer en we hebben er weer van genoten. 
De dames die de maaltijd verzorgen kregen elk een bloemstukje van hun dankbare dorpsgenoten.

Samen Eten Barbecue Juli 2013

Op maandag 1 juli vond de laatste Samen Eten Maaltijd voor de vakantieperiode plaats. Het weer zat mee, want in plaats van binnen was het nu buiten: Barbecue.

De kokkinnen hadden alle barbecue-hapjes zelf gemaakt en voor de veiligheid voorgegaard. Het smaakte uitstekend en er was volop voor iedereen.Wandel4daagse 2013
Maandag 13 mei was het zover: de Wandel4Daagse stond weer op het programma. Met bijna 100 deelnemers vertrokken we de eerste dag voor een rondje Winneweer.  Het weer was goed en iedereen had er zin in. Bij de stempelpost in het speeltuintje in Winneweer kon iedereen even stempelen, drinken en spelen en daarna werd de reis 
voortgezet richting De Hoeksteen.

De 2e dag gingen we de andere kant op richting Kröddeburen en Lellens. Bij de familie Kooistra kon iedereen een stempel halen en even wat drinken. Daarna weer richting Ten Post en bij de Bed & Breakfast kreeg iedereen een ijsje.

De 3e dag stond een rondje Pierewietshoukje op het programma. Het weer zat nog steeds mee en iedereen vertrok weer vol goede moed. Na een stempel en een kopje koffie bij de stempelpost bij het café in Winneweer, ging het weer richting Ten Post.

De laatste dag werkte het weer helaas niet mee. Het was zelfs de vraag of het wel door kon gaan, omdat vlak voor de start Ten Post geplaagd werd door een onweersbui. Na een telefoontje met onze eigen weerman, dhr. Henk Veldman, hebben we toch besloten om het door te laten gaan. Gehuld in regenjassen vertrokken de deelnemers richting de gaslocatie. Daar werd gestempeld.
Op het kerkplein was bij binnenkomst een mooie opblaasbare glijbaan, maar helaas werkte het weer niet mee. Een aantal kinderen trok zich er niets van aan en ging gewoon van de baan af. 
Iedereen heeft zijn medaille in ontvangst genomen en nat maar voldaan vertrok iedereen naar huis.

Graag willen wij via deze weg alle vrijwilligers bedanken die ons hebben geholpen tijdens deze Wandel4Daagse!

Tot volgend jaar!


Karla Woldhuis, Simone vd Laan, Froukje Melief en Sandra Holt.

Koe zoekt gezin!
De hoogste tijd om de balans op te maken van de aktie TenPost SpaartVoorEenKoe, of beter gezegd Ten Post spaart voor koeien.
Na alle acties die we gedaan hebben voor het project Koe Zoekt Gezin kunnen we nu zeggen dat we deze geslaagde inzameling afsluiten.

Wat hebben we allemaal gedaan:
- Collectes in de kerk gehouden
- De scholen hebben geld ingezameld
- Koeienspaarpotten in het dorpshuis gezet
- Presentatie van Dhr.  Van Dijke gehad
- Oliebollen actie Jeugd

Samen met de kerk, de scholen, het dorp en alle sponsoren hebben we een bedrag bij elkaar gespaard wat goed is voor 3 koeien! Direct hebben we hiermee 3 gezinnen geholpen aan een betere toekomst in hun thuisland Albanië. Indirect helpen we zo 6 gezinnen, de koe is immers 
drachtig en het kalf zal naar een ander gezin toe gaan.

Mede namens de St. Mensenkinderen, bedankt voor jullie inzet en bijdrage. Alle spaaracties zijn door jullie medewerking een groot succes geworden. 

Als we dan ook nog het succes van de Langriedersactie bij Sportcenter Arobus meetellen, mogen we trots vaststellen dat we het leven van 14 gezinnen voorgoed hebben veranderd en een heel stuk beter hebben gemaakt.

Iedereen heel erg bedankt voor de inzet en bijdrage!
Ard & Margriet Hofman

Tocht om de Noord door Kröddeburen 2012
Op 30 september trok de wandeltocht "Tocht om de Noord" door Kröddeburen. De wandelaars werden gastvrij ontvangen en de Kröddebuursters maakten er ook voor zichzelf een leuke dag van.